Home
News
Ba bozorgan
Ofog
Kankash
Iran zamin
Fariad
Golestan
Dastanak
Film
Divan
Sterio
Posht pardeh
Weekly
Daily

Numbers 1-5

شماره اول : خرداد 1382

 سخن سردبير

باغ شيشه اي پس از ورود به جمع نشريات دانشگاهي و با انتشار چندين شماره، براساس برخي سخت گيريها، توقيف گشت و به نظر گروهي خاص، باغ شيشه اي ما شكسته شد ولي دل ما باغ شيشه ايها هيچ موقع شكسته نشده و نخواهد شد. و اكنون ما با نشريه اي جديد به نام «هم آوا» دوباره نزد شما آمديم و آرزو داريم كه مثل باغ شيشه اي و حتي بيشتر از آن ما را ياري كنيد و هميشه پيشنهادات و انتقاداتتان را با ما در ميان بگذاريد. و جا دارد از صميم قلب بگويم كه شما تنها بهانه براي ما بوديد تا «هم آوا» را منتشر كنيم. در پايان آرزو ميكنم كه امتحانات را با موفقيت سپري كنيد و مهرتان را از هم آواييها دريغ نكنيد. /لادن مباركي/

 چو ايران نباشد تن من مباد

با پيامي مهمان تنهايي هاي شما ميشويم كه بي شك حرف دل بسياري از شما عزيزان ميباشد. و شايسته است كه با هم، همصدا شويم و پيام خويش يعني «دانستن و انديشيدن حق دانشجوست» را به گوش همگان برسانيم تا شايد كور سوي اميدي در اين تاريكي بيابيم. و شايد امروز همان روزي است كه از چند ماه پيش در انتظارش بودم تا بغضي را كه با توقيف «باغ شيشه اي» تمام وجودم را فرا گرفت، با شما كه تنها اميد حيات «باغ شيشه اي» بوديد، در ميان بگذارم. باغ شيشه اي كه مظلومانه و همچون كبوتري بال شكسته، سبك بال ما را تنها گذاشت. اما شايسته نيست كه امروز افسوس گذشته را خورد و بر آينده نيانديشيد. و اين انديشه بود كه من و همكارانم را بر آن داشت كه با انتشار نشريه اي جديد به نام «هم آوا» هم آوائي خويش با شما را ابراز كنيم و بگوئيم كه هنوز هستيم و مطمئناً دست ياري شما ما را به ادامه اين راه اميدوارتر خواهد كرد. آري «هم آوا» در برهه اي از زمان پا به عرصه ميگذارد كه اميد از جامعه دانشجويي رخت بربسته، پس اين بار به دوش ما و شماست كه در كنار هم اميد را به خانه دل زخم خورده دانشجويان بازگردانيم. و اكنون «هم آوا» با همه كم و كاستيهايش پيش روي شماست و صميمانه شما را فرا ميخواند كه پيشنهاداتتان را از نشريه خودتان دريغ نكنيد و از شما پوزش ميطلبم كه نشريه به دليل برخي از مشكلات، كمي دير و در زمان امتحانات منتشر شد و بي شك «هم آوا» در ترم آينده به طور مستمر و احتمالاً به صورت دو روزنامه يا سه روزنامه منشر خواهد شد. در پايان 18 تير روز شكسته شدن حريم دانشجويي را گرامي داشته و آرزو ميكنم كه فرداهايي بهتر در انتظار ميهنمان باشد. /سجاد نيكنام/

 «مصاحبه با خانم جميله عبدلي كارمند بخش آموزش دانشكده كشاورزي دانشگاه اروميه»

-  لطفاً به طور كامل خود را معرفي نمائيد؟

-  بنده جميله عبدلي كارمند رسمي دانشگاه اروميه،  كه از سال1356 به استخدام دانشگاه در آمده ام وهم اكنون با25سال سابقه كار انجام وظيفه مينمايم.

-  از ميزان تحصيلات خود كمي صحبت كنيد؟ سمت فعلي خود در دانشكده كشاورزي را ذكر كنيد؟ سختترين كار اداري به نظر شما در كدام قسمت ميباشد؟

-  بنده داراي مدرك ديپلم طبيعي ميباشم و هم اكنون به عنوان كارشناس آموزش دانشكده كشاورزي مشغول انجام وظيفه ميباشم، و سختترين كار اداري، كار كردن در آموزش هر دانشكده مي باشد، چون شخص از نظر برخورد با دانشجو بايد همه جوانب كار را در نظر بگيرد، چون دانشجويان مربوط به همه اقشار جامعه ميباشند، بايد سعي كرد كه با زبان خود دانشجو با آنان رفتار كرد. در كل من دانشجويان را، فرزندان خود محسوب ميكنم.

-  نظر شما در مورد دانشجويان دانشكده كشاورزي چيست؟

-  دانشجويان دانشكده كشاورزي از نظر علمي در سطح متوسطي هستند، البته اين نظر در مورد همه آنها صدق نميكند، و از نظر رفتاري متواضعتر از ساير دانشكده ها ميباشند، در كل بچه هاي با معرفتي هستند. (به جز بعضيها كه خيلي سمج ميباشند)

-  آيا دانشجويان در مورد مشكلات خود از شما راهنمائي ميخواهند؟

- تا حدودي در مورد مشكلات درسي خود، ولي در اكثر مواقع در مورد مشكلاتي غير از مشكلات درسي با من مشورت ميكنند و من هم سعي ميكنم با تجربه اي كه دارم خوب برخورد كنم.

-  نظرتان در مورد اساتيد و امكانات دانشكده كشاورزي چيست؟

-  البته نظرها متفاوت است، يكي استاد خوب را از نظر معلومات بررسي ميكند و يكي از نظر برخورد.

به نظر من استاد خوب استادي است كه دانشجو را همگام با پيشرفت علم و تكنولوژي راهنمائي كند و طرحها و ايده هاي جالب و نوئي ارائه نمايد و روي همان طرحها سرمايه گذاري و كار كند، ولي با اينكه دانشكده ما كشاورزي ميباشد و كار عملي هم نقش بسزائي در رشته هاي كشاورزي ايفا ميكند، متأسفانه استاد از درس تئوري بيشتر سود ميبرد تا طرحهاي عملي، و دليل آن هم ممكن است از نبود امكانات باشد.

( شايان ذكر است خانم عبدلي، گروه باغباني را به عنوان يكي از گروههاي اصلي درگير با مشكل فوق ذكر كردند)

-  آيا از كار خود لذت ميبريد؟ (با توجه به مشكلات زياد كارتان)

-  بله خيلي زياد، چون دانشجويان را خيلي دوست دارم و تا آنجائي كه يادم ميآيد هيچ وقت نشده كه دانشجوئي مراجعه كند و بنده كارش را تا حد توان انجام ندهم سعي كرده ام در حد شغلي خود، كارمند مفيدي باشم.

- كمي هم از خانواده خود بگوئيد؟

- دو فرزند دارم. يكي دختر وديگري پسر ميباشد، دخترم دوره پيش دانشگاهي را ميگذراند و پسرم هم سوم دبيرستان ميباشد. خدا را شكر كه فرزندان سالمي به من عطا كرد.

- در آخر چه حرف و صحبتي براي دانشجويان داريد؟

- حرف خاصي ندارم، فقط گلايه اي از مسئولان دانشگاه دارم و آن هم اينكه، فرق بين كسي كه كاري   ميباشد و كسي كه كاري نميباشد قائل نيستند، خود من با توجه به اينكه در پركارترين جاي دانشكده در حال خدمت ميباشم هيچ امتيازي قائل نيستند (دريغ از يك تشويق خشك و خالي) البته من به خاطر وجدان كاري، انجام وظيفه ميكنم، نه به خاطر بعضي مسائل...

ولي وقتي ميبينم كه بعضي همكاران در عرض دو سه سال پيشرفت قابل ملاحظه اي دارند (البته بند «پ» هم در اين پيشرفت دخيل است) به خود افسوس ميخورم كه چرا هميشه درجا ميزنم.

ديگه صحبت خاصي ندارم فقط اميدوارم دانشجويان عزيز و در آينده با مسئوليت و معلومات فراوان، ايران عزيزمان را به سوي آباداني و پيشرفت سوق دهند.

با تشكر از خانم عبدلي و آرزوي توفيق و سلامتي براي ايشان

 كوي دانشگاه

طي گزارشي در تاريخ 13/2/82، نظر دانشجويان را در مورد تشكلهاي دانشجويي جويا شديم:

سوالات:

1.    تعريف شما از يك تشكل دانشجويي چيست؟

2.    شما خود براي تامين و تحقق اهداف خود كدام تشكل را انتخاب كرده ايد؟

پاسخ رشته هاي مختلف:

رشته ماشين آلات 81 (آقا):

1.    دانشجوياني كه داراي طرز فكر، اهداف و مسير مشتركي اند و مسير مشخصي را دنبال ميكنند.

2.    اكثر دانشجويان، انجمن اسلامي را انتخاب كرده اند چون نوگرائند و ميخواهند تفكر نويي ارائه دهند. ولي خود من بشخصه طرفدار هيچكدام نيستم چون براي بعضي تشكلها هدف مشخص نيست و فقط سروصدا ميكنند.

رشته صنايع غذايي (خانم):

1.    عده اي از دانشجويان كه حرف و هدف مشتركي دارند و براي رسيدن به آن هدف تلاش ميكنند.

2.    جهاد دانشگاهي، به خاطر فعالتر بودن آن از نظر فعاليتهاي علمي.

رشته زراعت 5/80 (آقا):

1.    گروهي از دانشجويان كه به عنوان نماينده همه دانشجوها، كارهاي آنها را انجام ميدهند.

2.    من خودم هيچكدام را انتخاب نكردم چون بعد از تشكيل در اكثر موارد خصوصي ميشود و كمتر به درد دانشجو ميخورد.

رشته گياهپزشكي 78 (آقا):

1.    اجتماعي از دانشجويان كه در قالب يك طرح و برنامه از پيش تعيين شده، براي رسيدن به اهداف عالي دانشجوها تلاش ميكنند.

2.    من خودم چون در انجمنهاي علمي - تخصصي گروهها فعاليت دارم اين تشكل را انتخاب ميكنم.

رشته خاكشناسي 5/79 (آقا):

1.    تشكلي كه افرادي كه از نظر فرهنگي و زباني مشتركند را در كنار هم قرار ميدهد.

2.    من خود وابسته به هيچ تشكلي نيستم ولي هر تشكلي كه به درد دانشجو بخورد و نه زياد قديمي باشد و نه زياد... و به نظر من تشكلهاي علمي بهتر و بيشتر به درد دانشجو ميخورد.

رشته باغباني 78 (آقا):

1.    عده اي كه براي هدف مشتركي دور هم گرد آمده اند.

2.    انجمن اسلامي، چون به هيچ نهادي وابسته نيست و مستقل عمل ميكند به درد دانشجو ميخورد و من خودم فكر ميكنم به اهداف خودم رسيده ام.

رشته صنايع غذايي 5/79 (خانم):

1.    گروهي كه كارهايي ميكنند و آن كارها براي رسيدن به هدف مشتركي است. تا به اهداف دانشجوها هم جامه عمل بپوشانند.

2.    من به هيچكدام وابسته نيستم چون به وعده هايشان عمل نكردند.

رشته فيزيك جامد 5/80 (آقا):

1.    عده اي كه دور هم جمع شده اند تا مثلاً به دانشجو خدمت كنند ولي اهداف خود را گم كرده اند و به دنبال منافع خود هستند.

2.    هيچكدام.

رشته اقتصاد 78 (آقا):

1.    واحد سازمان يافته اي كه توسط خود دانشجوها در محيط علمي دانشگاه براي پيشبرد اهدافي كه در عرصه هاي گوناگون مد نظر دانشجويان است و به مديريت خود دانشجوها تشكيل شده است.

2.    من خود انجمن اسلامي را برگزيدم زيرا افكار در انجمن اسلامي افكاري است كه با ذهن باز و فضاي جامعه همخواني دارد.

رشته زيست گياهي 5/80 (آقا):

1.    گروهي كه اعضاء آن را دانشجويان يك دانشكده يا دانشگاه تشكيل ميدهند. گروهي كه با هم همفكرند و تبادل نظر ميكنند و اهداف اين تشكلها پيدا كردن راههايي براي حل مشكلات دانشجويي ميباشد.

2.    هيچ تشكلي را انتخاب نكردم و قصد هم ندارم در هيچ تشكلي عضو شوم به دليل عدم وجود نظم در اين گونه تشكلها و همچنين به دليل عدم وجود اعضاي داراي صلاحيت در راس اين گروهها و به دليل طرفداريهاي نابجا از فرهنگ و زبان خاص.

رشته دامپزشكي 5/80 (آقا):

1.    گروهي كه افرادش از نظر فكري با هم مشتركند و هدفهاي خاصي را دنبال ميكنند و مورد انتخاب دانشجويان ميباشند.

2.    هيچكدام، چون افرادش را قبول ندارم و پختگي لازم را ندارند ولي شوراي صنفي از بقيه قابل تحملتر است.

رشته باغباني 5/80 (خانم):

1.    افرادي كه تشكيل يك سري گروههايي را ميدهند كه اهداف خاصي را دنبال ميكنند و فعاليتهايي مثل علمي، فرهنگي و... را انجام ميدهند.

2.    از همه تشكلها شناخت كافي ندارم ولي شوراي صنفي چون مشكلات دانشجويان (رفاهي) را بررسي ميكند و از بقيه بهتر است.

رشته فيزيك هسته اي 80 (آقا):

1.    چند نفر از دانشجوها كه با هم در مسير قانوني، يك گروه تشكيل ميدهند و فعاليت ميكنند.

2.    هيچكدام، چون هيچكدام را فعال نميبينم و اگر هم باشند وظايف خود را به خوبي انجام نميدهند و كار مثبتي هم از هيچكدام نديدم و اگر هم برنامه اي داشته باشند در عمل ديده نميشود.

رشته شيمي كاربردي 5/80 (آقا):

1.    گروهي انتخابي از سوي دانشجوها ميباشد كه به مسائل موجود در دانشگاه ميپردازد. ولي هيچ مسئولي در دانشگاه با آنها همكاري نميكند و هيچ همكاري بين دانشگاه و تشكلها وجود ندارد.

2.    من خود شوراي صنفي را برگزيده ام چون فعاليتهايش بيشتر رفاهي است و بيشتر مشكلات رفاهي دانشجوها را بررسي ميكند چون اول رفاه و بعد...؟؟!

رشته ادبيات 81 (خانم):

1.    گروهي كه به مشكلات دانشجويي ميپردازد و مسائل دانشگاه را بررسي ميكند.

2.    شوراي صنفي به دليل رسيدگي به مشكلات رفاهي دانشجويان و انجمن اسلامي به دليل آزادي بيشتر و محدوديت قائل نشدن.

رشته اقتصاد 5/80 (آقا):

1.    جمع شدن عده اي از دانشجوها براي به اثبات رساندن يك سري اهداف و نظرها.

2.    هيچكدام، چون مرا به هيچكدام از اهدافي كه در نظر داشتم نميرسانند و در كل همه ضعيف عمل ميكنند.

آيا ميدانيد با گرماي بدن هم ميتوان برق توليد كرد؟

از اين پس با مولدهاي توليد انرژي كه با حرارت بدن كار ميكنند ميتوان برق مورد نياز گوشي تلفن همراه، ساعت مچي يا باتري قلب را تامين كرد. در حال حاضر، دانشمندان آلماني امكاني براي باتريهاي قابل پر شدن به وجود آورده اند. اين مولد حرارتي بين سطح پوست و لباس استفاده ميكند. اولين نمونه اين مولد در هر سانتيمتر مربع سطح تماس، حدود يك ميكرووات برق توليد ميكند. اين نمونه اوليه با اختلاف حرارتي 5 درجه، انرژي كافي براي يك ساعت مچي را تامين ميكند. اين ژنراتور كوچك از يك ريزتراشه مخصوص از جنس سيليسيم تشكيل يافته است. اگر سطح رويي اين ريزتراشه، درجه حرارت بالايي را نسبت به سطح زيرين آن حس كند آن وقت الكترونها در ماده اي نيمه هادي به حركت در ميآيند كه در نتيجه، برق ناچيز اما قابل استفاده اي به دست ميآيد. محققان يكي از بزرگترين محاسن اين روش را در مقابل ديگر انتقال دهنده هاي برق توسط حرارت، مواد به كار رفته در آن را ميدانند. سيليسيم نسبت به فلزهاي سمي به كار رفته امروزي مناسبتر و ارزانتر است و خطر كمتري دارد. با اين حال، مقدار انرژي كه در هر سانتيمترمربع، يعني يك ميكرووات و 5 ولتتوليد ميشود، براي كاربردهاي چندمنظوره مانند گوشي تلفن همراه يا رايانه جيبي، كفايت نميكند. اما در كنار ساعت مچي، حسگرهاي طبي و پزشكي نيز مانند باتريهاي قلب، بدون تعويض باتري كار خواهند كرد. بنا به عقيده متخصصان، محصولات پوشيدني، بازار بزرگي براي چنين منابع برق هستند. امروزه گوشيهاي تلفن همراه و رايانه ها، درون لباس جاسازي ميشوند. با اين حال به نظر ميرسد كه تامين برق براي مدت طولاني، مخترعان و سازندگان اين روش را به مبارزه طلبي دعوت ميكند.

 تارا

فروردين

گله و شكايت برخي از متولدين اين ماه از روزگار تا حدي به حق است چون كه پيش آمدن حوادثي پي درپي و دور از انتظار به كلي آنها را از راه حساب شده اي كه در پيش داشتند دور ساخته است ولي در نهايت آنها با شانس و اقبال تازه اي روبرو شده و به مطلوب دست مييابند. براي متولدين متأهل عشق نبايد حتماً در بعضي حركات ظاهري و يا مصنوعي باشد چرا كه با روحيه آنها هماهنگي ندارد و اصولاً آنها عشق را هميشه از دريچه جدي آن نگريسته اند.

ارديبهشت

وسوسه جدائي در زندگي خيلي از متولدين اين ماه به مرور ريشه ميدواند مگر اينكه خود مقاومت نمايند. اصولاً اين وسوسه در زندگي زناشوئي، نامزديها، در شراكتها و كارهاي مشترك رخنه ميكند. روحيه متولدين اين ماه به دليل پاكدامني و ساده بودن هميشه روحيه كمك كننده و مهربان است و متأسفانه خيليها قدر اين افراد و روحيه آنان را درك نميكنند و وقتي آنها را به طريقي از دست دادند آنگاه افسوس ميخورند.

خرداد

به متولدين اين ماه كه انسانهاي خوش قلب و مهرباني هستند توصيه ميشود با يك اقدام كوچك حتي اگر يك شاخه گل، يك نامه، يك هديه، ارزان قيمت، يك تلفن و يا چند جمله شيرين، عشق را به فضاي زندگي خود بازگردانند. اصولاً زندگي اين دانشجوها تابع احساس و عاطفه است و هرگاه اين مسائل از اين فضا دور ميشود همه چيز خشك و بدون احساس و حتي بدون جنب و جوش ميگردد.

تير

در ظاهر مشكلاتي در راه است تا در آخرين مراحل رسيدن به ايده آل، متولدين اين ماه را دچار سختيهائي سازد ولي عجيب اينكه همه اين مسائل و مشكلات با صبر و حوصله و دورانديشي اين دانشجوها پايان ميگيرد و آنها وارد مرحله بسيار جدي ميشوند. متولدين اين ماه تا حد امكان بايد از دوستان و ياراني كه سعي دارند با غيبت و بدگوئي ذهن آنها را مسموم و نسبت به اطرافيان بدبين سازند، دوري گزينند.

مرداد

خيلي از متولدين اين ماه به موقعيت اجتماعي خود اهميت فراوان ميدهند، چون در جمع آنها چيزهاي نامداري ديده ميشوند. چهره هائي كه آيندهاي باشكوه در پيش دارند. ولي همين گروه گاه فراموش ميكنند كه همان حساسيت و توجه را بايد در  مورد مسائل احساسي خود نيز به كار گيرند چرا كه عزيزانشان به محبت بيشتري نياز دارند و در عين حال عده اي نيز در كمين هستند تا اعتبار اجتماعي آنها را به نوعي به هم بريزند.

شهريور

آن دسته از متولدين اين ماه كه فكر ميكنند داراي عدم توانائيها و نقص و ايرادي هستند از برخوردهاي اجتماعي پرهيز ميكنند و گاه منزوي ميشوند. معمولاً بايد ريشه ها را در گذشته هاي خود جستجو كنند وگرنه اين روزها 99 درصدشان داراي امتيازات برجسته اي هستند و مورد توجه اطرافيان و جامعه خود هستند.

مهر

متولدين اين ماه متخصص در امور ارتباط و تبادل نظر بين اطرافيان و حتي جامعه و محيط بين المللي هستند و آرام و قرار ندارند. ايام تعطيل شما در محافل و حتي مسافرتهاي دسته جمعي و پيكنيك از خود سنگ تمام گذاشته و حسابي سر همه را گرم خواهيد كرد. مواظب حساب بانكي خود باشيد كه زود زود خالي نشود.

آبان

دانشجويان متولد اين ماه از نظر احساسي و عاطفي گاه زياد باثبات نيستند و اكثراً از خانه و خانواده بسيار خوششان آمده و تمام توجه خود را به خانواده معطوف ميكنند. با توجه به رويدادهاي پيش آمده در زندگي، شما نسبت به خانواده و بچه ها و عزيزان بسيار احساساتي خواهيد شد.

آذر

برخلاف ظاهر متولدين اين ماه، اين گروه بسيار احساساتي و زودرنج و در عين حال فداكار هستند. درصد بالائي از متولدين اين ماه افراد شلوغ و پرهياهوئي هستند و اين روحيه در مورد آنها در هر شرايط و سن و سالي صدق ميكند. زندگي پرماجراي اغلب اين دانشجوها ميتواند كتاب خيليها باشد چرا كه فراز و نشيبهائي كه پشت سر ميگذارند.

دي

در زمينه مسائل حقوقي و درگيريهائي چون شكايت و رفت و آمد به دادگاه معمولاً اكثر متولدين اين ماه احتياط پيشه كرده و خود را در چهارچوب خاصي قرار ميدهند تا به قولي آسوده باشند. همين شيوه و اخلاق حتي در زندگي خصوصيشان نيز اثر دارد. تصادف و برخوردهاي معمول براي همه اين گروه به آرامي ميگذرد. البته 10 درصدي هم از جمع آنها اهل جنجال و سروصدا هستند و دلشان ميخواهد مرتب ديگران را به دادگاه و شكايت و درگيري بكشانند.

بهمن

اگر عشق به مفهوم واقعي و بدون ريا به سراغ متولدين اين ماه بيايد آنها را به سوي خوشبختي كامل سوق ميدهد ولي در عين حال اگر اين عشق به دلايلي با ريا همراه باشد و يا در جنبه هاي مادي و دنيائي غرق شود متولدين اين ماه را ميآزارد و به انزوا ميكشاند. مجردهاي اين ماه اگر خود بخواهند ازدواج برايشان آسان شده است ولي گاه با وجود اصرار اطرافيان طوري وانمود ميكنند كه انگار شانسي در اين زمينه ندارند.

اسفند

از اينكه همه محبتها و فدا كاريهاي متولدين اين ماه بي ثمر و بي نتيجه ميماند، نبايد بهانه اي براي بدبيني نسبت به اطرافيان و جامعه و دوستان باشد. چرا كه معمولاً ثمره و نتيجه اين محبتها شايد زود به دست نيايد. اين گروه بايد شيوه انساني زندگي خود را ادامه بدهند و در آن تغييري پديد نياورند. 

توصيه هاي مادربزرگ

·        اگر آشپزيتون افتضاحه و همه قابلمه ها از دستتون روسياهند، زياد ناراحت نباشيد و مبادا واسه كلاس آشپزي پول كنار بزاريد. فقط اگه كمي زرنگ باشيد ميتونيد يك شوهر كدبانو پيدا كنيد كه از هر انگشتش هزار تا هنر بريزه!!

·        اگر از دست چاقيتون شب و روز نداريد مبادا رژيم بگيريد و حسرت غذاهاي چرب و چيلي رو به جون بخريد. فقط كافيه ديگه غذاهاي مامانتون رو نخوريد و در رستوران دانشگاه اتراق كنيد و مطمئن باشيد بعد از چهار سال دانشگاه، ديگه كسي شما رو نميتونه بشناسه!!

·        اگر ميبينيد كسي عاشقتون شده و خودش رو داره واسه شما ميكشه، مبادا بهش رو بدين و زود جواب بله رو بگين. اونقدر ناز كنين و بهش بي محلي كنين كه طرف از رو بره. اگه باز هم از رو نرفت، با يه پسر ديگه دوست بشين تا طرف ديگه تلف بشه!!

 توصيه هاي پدربزرگ

·        اگر حاضريد بميريد ولي ظرف نشوريد مبادا خودتون رو بكشيد. فقط كافيه يه بسته كيسه فريزر بخرين و قبل از اينكه غذا را در بشقاب بريزين، بشقاب را داخل كيسه كرده و سپس غذا را بريزيد و بعد از نوش جان كردن غذا، بشقاب تميز را از كيسه درآورده و كيسه را دور بياندازيد!!

·        اگر فكر ميكنيد خيلي لاغرين و كم كم شبيه به يك ني ميشين، مبادا بشكنين. فقط كافيه برين تو رستوران دانشگاه و ژتون دوستاني كه خيلي ادعاشون ميشه و غذاي رستوران رو نيخورن، بگيري و بخوري، احتمالاً چاق بشي فقط خدا كنه نتيجه عكس نده!!

·        اگر از دست زمونه موهاتون داره ميريزه و كم كم مثل آرد داره سفيد ميشه، مبادا از اين روغن موغنها يا از اين رنگ موها به سرتون بزنين. فقط با پسرهاي ديگه كه باهاتون همدردند دست به يكي كنين و موهاتون رو از ته بزنين و شايعه كنين كه كچلي مد شده!!

شماره دوم : 12 مهر 82

به نام خداي زيبائيها

با شماره دوم، پشت در دلهايتان آمديم تا بار ديگر بر سرمان منت نهيد و ما را ميهمان دلهاي پرمهرتان نماييد، اگر چه جبر زمانه آمدنمان را به تعويق انداخت اما دلتنگي دوري از شما خود نمودي بود از دلهاي عاشقي كه با ياد شما آرام ميگرفت و تابستان را پل وصال خويش ميساخت. امروز در حالي دوباره با شما همسفر ميشويم كه به احتمال زياد همراهان جديدي را نيز در كنار خود خواهيم ديد، عزيزاني كه به تازگي در مهد علم و هنر والبته كمي سياسي، گام نهاده اند. از اين رو حضورشان را در جمع خود مبارك شمرده و از صميم قلب مقدمشان را گرامي ميداريم. در ادامه جا دارد از دوستاني كه ما را در شماره اول با همه كم و كاستيها شرمنده خويش نموده و همه نكات مثبت و منفي اين شماره را متذكر شدند، تشكر كنم و يادآور شوم كه «هم آوا» نشريه_اي است براي شما، به خاطر شما و در خدمت شما، لذا من و همكارانم در اين شماره سعي كرديم كه به خواسته هاي شما، جامه عمل بپوشانيم هر چند كه اعتقاد داريم كاستيها هميشه است و انتقادها و پيشنهادهاي شماست كه به ما در رفع اين كاستيها ياري خواهد رساند. ضمناً لازم است بگويم كه در شماره قبل، مطالبي چون مصاحبه با خانم عبدلي، شعر «اي ايران»، حكايت «عشق و ديوانگي» و كاريكاتورها با استقبال بسياري از دوستان روبرو شد و بيشتر انتقادها از تعداد زياد صفحات، ترتيب انتشار بلند مدت و البته فونت درشت نشريه بود كه در اين شماره سعي كرديم اين معايب را رفع كنيم كه به وضوح شاهد اين تغييرات هستيد. همچنين در صورت موافقت امور نشريات، به زودي «هم آوا» هفته نامه خواهد شد.  حق يارتان

 اسامي تعليقيها و دانشجوياني كه به كميته انضباطي فراخوانده شدند در مصاحبه با دبير كل انجمن اسلامي دانشگاه اروميه

 × در ابتدا لطفاً به طور كامل خود را معرفي نمائيد.

ـ بنده بابك اسدي داغداغان، ورودي79 دامپروري و اهل تبريز هستم. در سال80 عضو عادي انجمن، در سال81 عضو شوراي عمومي، سپس عضو شوراي مركزي و در بهار82 به عنوان دبيركل انجمن اسلامي دانشگاه اروميه انتخاب شدم.

× شما به عنوان دبير انجمن اسلامي، چه برنامه هايي را براي سال تحصيلي جديد پيش بيني كرده ايد؟

ـ تعيين سياستهاي كلي انجمن  بر عهده مجمع عمومي(شامل همه اعضاي تشكيلاتي، عادي و همكار) است كه در صورت نبود آن بر عهده شوراي عمومي ميباشد. ولي نظر شخصي بنده، تغيير كلي روند برنامه هاي انجمن از كارهاي اجرايي به سمت كارهاي تحقيقي ـ فكري است. چنانچه در سال جديد نيز تا حدودي بر اين مهم تاكيد شد و خواهد شد. از جمله افتتاح كانون مطالعات انجمن اسلامي دانشجويان، برگزاري پي در پي شوراي عمومي و مجمع عمومي در دانشكده ها و.... در كل معتقدم كه تشكلي مثل انجمن  اسلامي  به  جاي  كار    سياسي  (گاهاً خام كه نتايج منفي هم دارد )، بايستي مردان سياستمدار صاحب انديشه و ايدئولوژي تربيت كند.

× ارزيابي شما از ناآرامي هاي خرداد ماه چه ميباشد ؟

ارزيابي اينگونه تحولات به تحليل دقيق انگيزه ها و كالبد شكافي دقيق جريان نيازمند است و يك شخص با يك ديد خاص، به سختي خواهد توانست آن را بررسي كند . البته اين مساله در مورد كميت قضيه صادق است و در مورد كيفيت اين رويداد در دانشگاهها و تحقيقاً در دانشگاه اروميه، مساله «اظهر و من الشمس» بود همچنانكه در اكثر جلسات نيز به علل آن اشاره كرديم و گاهاً حتي در مطبوعات محلي نيز چاپ شد.

× برخي عقيده دارند اين ناآراميها، سناريويي بود كه براي به تعطيلي كشاندن دانشگاه تدارك ديده شده بود ارزيابي شما در اين مورد چيست؟

ـ هرگز چنين برداشتي نداشته ام. تعطيلي دانشگاهها به هيچ عنوان و با هيچ منطقي نميتوانست انگيزه حركاتي از اين دست باشد. بيش از اين نميتوان كج فهمي كرد و با عنوانهايي مثل دانشجوي مشروطي و چند بچه سوسول و... منكر مشكلات اساسي شد بلكه بايد به فكر حل آنها باشيم.

 × برخورد مسئولين والبته  مسئولين دانشگاه را با ناآراميها چگونه ارزيابي ميكنيد؟

با تاسف ميگويم كه گاهي از برخورد برخي از مسئولين دانشگاه در آن وضعيت خنده ام ميگرفت. همچنانكه ميدانيد اين جريان در دانشگاههاي زيادي (تقريباً همگي) اتفاق افتاد و به راحتي ميتوان بر خورد مسئولين دانشگاهها را با هم مقايسه كرد. البته  در اين موقعيت نميخواهم با مطرح كردن اين مسائل زمينه بحراني ديگر فراهم شود، گرچه مسئولين بدون هيچ ملاحظه اي در تضعيف ما كوشيدند. اي كاش مسئولين فعال و در عين حال كم تجربه، به نمايندگان دانشجويي (و در واقع دانشجو) بيش از اينها بها بدهند چرا كه مسئولين دانشگاه در صورت وجود دانشجو تعريف ميشوند و متعلق به دانشجو هستند.

× آيا موافق هستيد كه اعتصابات آرام دانشجويي به خشونت كشيده شود؟

ـ به هيچ عنوان، چرا كه اين همان چيزي است كه مخالفان جنبش دانشجويي ميخواهند. و اين همانا تحريف حركت دانشجويي است.

× همزمان با بازگشايي دانشگاه، مسئولين تدابير به ظاهر تنبيهي بسياري چون افزايش قيمتها را در دانشگاه پياده كردند نظر شما در اين مورد چيست؟

ـ اگر اين تدابير به قول شما تنبيهي باشد مسلماً اشتباه است. نميدانم چرا گاهي فكر ميكنم يا من قدرت تحليل ندارم يا برخيها خواهان ايجاد اغتشاش در دانشگاهها هستند. كه اميدوارم مورد اول صحيح باشد. در مورد اينگونه مسائل دانشگاه، همچون حكمهاي كميته انضباطي، مسائل فرهنگي، كميته ناظر بر نشريات و...، مطمئناً پس از طرح در شوراي عمومي و مركزي، تصميم گيري و اتخاذ موضع شده و در وهله اول به رايزني و تعامل با مسئولين دانشگاه خواهيم پرداخت.

× جنبش دانشجويي ايران هم اكنون با يك انسداد و ركود اساسي روبرو است آيا دفتر تحكيم وحدت برنامه هايي را در اين زمينه پيش بيني كرده است؟

ـ دفتر تحكيم وحدت به زودي اردوي سالانه خود را برگزار خواهد كرد كه با توافق كلي شوراي دفتر تحكيم، راه حلهاي اساسي در همه موارد از جمله فعاليتهاي انجمنهاي اسلامي، خروج از اين ركود و... پيش بيني خواهد شد كه در صورت تمايل متعاقباً و مفصلاً در اين مورد حاضر به ارائه توضيح خواهم بود. (لازم به يادآوري است كه اين مصاحبه يك روز قبل از برگزاري اردوي چهار روزه دفتر تحكيم وحدت طيف علامه تهيه شده لذا گزارشهاي تكميلي در شماره آينده منتشر خواهد شد)

× دفتر تحكيم وحدت هم اكنون دو شاخه شده، لطفاً اهداف و شناسنامه اين دو گروه را براي دانشجويان علاقمند بازگو فرمائيد.

ـ چند سال پيش، دفتر تحكيم وحدت دچار همان مشكلي شد كه اكثر انجمنهاي اسلامي(همچون انجمن اسلامي دانشگاه اروميه) گرفتار آن شدند. همان طور كه بروز اين اختلاف در انجمنهاي اسلامي باعث ايجاد انجمن اسلامي دانشجويان مستقل در تعدادي از دانشگاهها شده بود، اين مساله در دفتر تحكيم نيز باعث به وجود آمدن طيفي اقليت به نام طيف شيراز شد كه در جلسات اين طيف به جز معدودي از دانشگاهها كه در مورد انتخاباتشان شبهاتي وجود دارد، هيچ انجمني شركت نميكند. و اكنون نيز در دفتر تحكيم وحدت (علامه) دو طيف فكري مدرن و نيمه مدرن البته به صورت متحد وجود دارد. كه دانشگاه اروميه نيز عضو طيف فكري مدرن بوده و در آن ائتلاف ميباشد. و در آخرين جلسه تحكيم نيز به خاطر طرح بحث وفاق (با طيف شيراز) از طرف طيف نيمه مدرن، دو روز سر اين مساله بحث شد كه توافق كلي جهت ايجاد تحكيم وحدت واحد، حاصل نشد. به هر حال اميدوارم بزودي دفتر تحكيم به انسجام لازم دست يابد.

× به عنوان آخرين سوال، آخرين خبرها در مورد دانشجويان فراخوانده شده به كميته انضباطي چيست؟

ـ طبق آخرين خبرها، هم اكنون تعدادي از دانشجويان محكوم به دو ترم تعليقي شده و تعدادي ديگر نيز به كميته انضباطي فراخوانده شده اند. بر اين اساس سيد معروف محمدي (عضو شوراي عمومي انجمن اسلامي)، بابك وفايي(عضو سابق انجمن اسلامي)، بهزاد تيزنوبيك، مسعود عرفاني، ابوالفضل قربانيان و سحر براني به دو ترم تعليقي از تحصيل محكوم شدند. اخيراً نيز آرش حقاني و هادي سودبر (از اعضاي شوراي مركزي انجمن اسلامي) و خود بنده به كميته انضباطي فراخوانده  شده ايم.  

 سخن سردبير

در زندگي هر فردي در يك دوران خاصي انتظار ميرود او دو تصميم مهم در زندگيش داشته باشد:

1ـ طريقه امرار معاش (شغل)

2ـ ازدواج

اين دو موضوع تقريباً يك حالت قمار دارند. يعني توانايي درون چيزي را ديدن. بزرگترين مصيبتي كه با آن روبرو هستيم اين است كه بسياري از انسانها هيچ وقت نميفهمند واقعاً چه  ميخواهند و چيزي تاسف بارتر از اين نيست كه انسان در موضوعي بيشتر از مقدار مادي آن دريافت نكند. قطعاً بهتر آن است كه ما جزو آن گروه اندك باشيم. پس به راههاي پيشنهادي ما كه نتيجه تحقيقات بسياري است توجه كنيد:

1ـ هيچ وقت نزد كساني كه ادعاي پيدا كردن روش معجزه آسا در شغل يابي دارند نرويد.

2ـ نزد كساني كه با دادن آزمون و تست و... به شما در مورد كارهايتان كمك ميكنند نرويد زيرا آنها به تمام شرايط جسمي، اقتصادي، اجتماعي شما احاطه ندارند.

3ـ از كساني كمك بگيريد كه درباره شغلهاي مختلف اطلاعات خوبي دارند و با آنها مشاوره كنيد.

4ـ هميشه مشاوره شما بايد حضوري باشد.

5 ـ دنبال شغلهايي كه افراد زيادي بدنبال آن هستند نرويد تقريباً اكثر پسرها و دخترها از ميان بيست هزار شغل، پنج شغل را هميشه مدنظر خود قرار ميدهند.

6ـ كارهايي كه امكان كسب معاش در آنها فقط 10% ميباشد را خط بزنيد.

7ـ هفته ها، ماه ها فكر خودتان را صرف اين كنيد كه چه شغلي را بايد براي خود انتخاب كنيد (با استفاده از تجربيات بزرگان، تحقيق، مصاحبه و...)

8 ـ فكرهاي غلطي مانند من فقط استعداد انجام يك كار را دارم را از سر بيرون كنيد.

و در نهايت به قول والت ويتمن: براي روبرو شدن با شب، طوفان، گرسنگي، حوادث و استهذا بايد همچون درختان و حيوانات، طبيعي و ساده رفتار كرد.

بر ديده من اگر فروغيست تويي

بر دامن تو اگر كه اشكيست منم

 مانند برگها كه دوران سبزي و نشاط را پشت سر گذاشتند و بتدريج زرد ميشوند و روي زمين زير پاي رهگذران خرد ميشوند تا درختان خود را آماده زمستان سازند. در تكرار دوباره زمان سال تحصيلي جديد با هزاران مسائل آغاز گشت. من هم به نوبه خود اميدوارم مثل برگهاي پاييزي با تحمل مشكلات، باز بهاري باشيد و سعي كنيم محور هدفمان را از گرفتن نمره قبولي و يا يافتن استعدادهاي پنهان خودمان و دانستن چهره ايده آل به داشتن روابط خوب و انجام وظايف در زمان خاص خود و داشتن اعتماد به نفس و هزاران كار ديگر كه ما فقط آنها را در جمله هاي زيبا گنجانده ايم تغيير دهيم و روزهاي بياد ماندني داشته باشيم. /لادن مباركي/

 پسرها مخلوقات پيچيده اي هستند!

ـ اگر با او خوب رفتار كنيد او به شما خواهد گفت كه اسير عشق او شده ايد.

ـ اگر خوب رفتار نكنيد او به شما خواهد گفت كه مغرور و متكبر هستيد.

ـ اگر با او بحث كنيد او شما را لجوج و خيره سر خواهد خواند.

ـ اگر آرام باشيد (بحث نكنيد) او شما را خنگ خواهد خواند.

ـ اگر از او باهوشتر باشيد او خود را ميبازد.

ـ اما اگر او از شما با هوشتر باشد او قطعاً شخص بزرگي است.

ـ اگر او را دوست نداشته باشيد او براي به دست آوردن شما تلاش خواهد كرد.

ـ اگر عاشق او باشيد او تلاش خواهد كرد تا از دست شما فرار كند.

ـ اگر شما قرار خود را با او لغو كنيد شما غير قابل اعتماد خواهيد شد.

ـ اما اگر او اين كار را بكند حتماً با مشكل مهمي مواجه شده است.

ـ اگر شما سيگار بكشيد دختر خيلي بدي هستيد.

ـ اما اگر او سيگار بكشد آقا و مرد بزرگي خواهد بود.

ـ اگر او را آزار دهيد شما شخص ظالم و بي رحمي هستيد.

ـ اما اگر او شما را آزار بدهد شما آدم خيلي حساسي هستيد.

ـ اگر شما امتحاناتتان را خوب بدهيد شانس آورده ايد.

ـ و اگر نتايج امتحانات او خوب باشد به خاطر هوش بالا و استعدادش است.

دخترها مخلوقات پيچيده اي هستند!

ـ اگر از او تعريف كنيد، او فكر ميكند داريد دروغ ميگوييد.

ـ اگر او را ستايش نكنيد شما براي چي خوبيد!

ـ اگر شما هميشه با او موافق باشيد شما يك زن ذليل هستيد.

ـ اگر موافق نباشيد، شما او را درك نميكنيد.

ـ اگر شما زياد او را ملاقات كنيد، خيلي عجول هستيد.

ـ اگر او را زياد ملاقات نكنيد، او شما را به خيانت متهم ميكند. /مريم چرخگري/

شماره سوم : 26 مهر 1382

 به نام خالق عشق

عشق، اين واژه مقدس، تقدسي كه پاكي اش انسان را به سجده وا ميدارد بار ديگر سينه ها را تسخير كرد سينه هايي كه هميشه براي آزادي و سربلندي ايران زمين تپيده است. اين عشق، عشق به ميهن، عشق به ملت، عشق به آزادي و عشق به ... ميباشد كه اين بار بيرق سرافرازش را به دستان شيرزني سپرده است كه ترس و تحجر در او جايي ندارد . شيرين عبادي، حماسه سازي كه تمام لحظات زندگي اش مبارزه بوده و مبارزه، ديگر تنها نيست بلكه او با اولين گامي كه در خاك ميهن نهاد خود را در آغوش زنان و دختراني ديد كه عاشقانه براي او فرياد تشكر و حمايت سرداده بودند زناني كه اين بار تنها نيستند و براي اولين بار مردان را نيز در كنار خود و هم رزم خويش يافتند. روزي كه دولتمردان به ظاهر اصلاح طلب، آرزوي اهداي جايزه صلح نوبل به هاشم آقاجري را در سر ميپروراندند تا شايد با اين كار وجهه از دست رفته خود را در آستانه انتخابات مجلس بازيابند، با كمال تعجب اين نوبل را در دستان زني ديدند كه نماينده ملت ايران و منتخب جهانيان بود. اين تعجب زماني بيشتر نمود پيدا كرد كه رئيس جمهور خاتمي بعد از روزها بي اعتنايي به اين حماسه ملي، پرده ها را كنار زد و گفت كه صلح نوبل بي اهميت است و در واقع مهر تائيدي زد بر ادعاهاي جناح محافظه كار و صداوسيما كه اگر اين نوبل را در دست يك فلسطيني يا لبناني روئيت ميكردند 24 ساعته به تجليل از اين رويداد ميپرداختند. و اين در حالي بود كه تمامي رسانه هاي خارجي و لس آنجلسي برنامه هاي خود را به اين رويداد اختصاص دادند. اما خانم شيرين عبادي، به خوبي ميدانم كه شما به اين بي مهريها عادت كرده ايد و نيك ميدانيد كه چه آن طرفيها و چه اين طرفيها، حامي جامعه اي مردسالار هستند و زنان ايران را منزوي و مطيع ميخواهند و اين مردم ايران هستند كه تا پاي جان حامي اهداف والاي شما خواهند بود. خانم شيرين عبادي، شما با اين نوبل، بي شك روح كاوه ها، آرش ها، ستارها و خيلي ديگر از مبارزين راه ميهن را شاد كرديد. و استقبال دور از شاني كه از شما شد اين سوال را بر ذهن همگان افكند كه اگر اولين نوبل ايران زمين را در زمان كوروش كبير براي ميهن به ارمغان ميآورديد، استقبال كوروش از شما چگونه بود؟ /سجاد نيكنام/

 بازتاب اهداي نوبل صلح به خانم شيرين عبادي

× ظهر روز جمعه 18 مهر، خبر ساعت 12:20 خبرگزاري رويتر همه را شگفت زده كرد: «كميته نوبل با خانواده شيرين عبادي، نامزد دريافت جايزه صلح نوبل تماس گرفته است.» و چند دقيقه بعد، متن بيانيه كميته صلح نوبل بدينگونه منتشر شد: «كميته نروژي نوبل تصميم گرفته است جايزه صلح نوبل در سال 2003 را به شيرين عبادي به خاطر تلاشهايش در زمينه دموكراسي و حقوق بشر اهدا كند. فعاليتهاي او به ويژه در زمينه حقوق زنان و كودكان بوده است. او به عنوان يك وكيل، قاضي، استاد دانشگاه، نويسنده و فعال اجتماعي به روشني و با قدرت در كشورش ايران و در خارج از مرزهاي ايران عقايدش را بيان كرده است. او يك كارشناس برجسته و يك انسان شجاع است كه هيچگاه از خطرهايي كه متوجه امنيتش بوده، نترسيده است.

× نيويورك تايمز: شيرين عبادي وكيل ايراني كه سالهاست در زمينه حقوق كودكان و زنان فعاليت ميكند از سوي برگزار كنندگان مراسم نوبل شايسته دريافت جايزه شناخته شد. او از اين پس افتخار ايران خواهد بود.

× اوله دانبولت رئيس كميته نروژي نوبل: اين مايه افتخار كميته نروژي نوبل است كه جايزه صلح نوبل را به خانمي اهدا كنيم كه بخشي از جهان اسلام است و جهان بايد او و به همه كساني كه در هر جاي جهان در راه حقوق بشر مبارزه مي كنند، افتخار كند. اما حقوق زنان و كودكان و مادران از بنياديترين حقوق است. ما اميدواريم اهداي اين جايزه به عبادي به تقويت و بهبود اوضاع حقوق بشر در ايران كمك كند.

× لخ والسا رئيس جمهور سابق لهستان: از اينكه اين جايزه به پاپ نرسيده بسيار ناراحتم. من چيزي درباره اين خانم نميدانم ولي فكر ميكنم اگر كسي در بين انسانهاي زنده دنيا شايستگي دريافت اين جايزه را داشته باشد، او پدر مقدس است.

× محمد علي ابطحي: من خيلي خوشحالم كه يك ايراني و بالاتر از آن، يك زن ايراني جايزه صلح را برده است. اين نشانه اي از حضور بسيار فعال زنان ايراني در صحنه هاي اجتماعي و سياسي است. اين واقعيت كه يك وكيل، جايزه صلح نوبل را برده است اين اميد را به ما ميدهد كه سيستم قضايي، رويه هاي خود را تغيير دهد.

× عبد الله رمضان زاده: ما خوشحاليم كه يك زن ايراني مسلمان به دليل فعاليتهايش در زمينه صلح، مورد توجه جامعه جهاني قرار گرفته است. ما اميدواريم كه بتوانيم در ايران از ديدگاههاي كارشناسي او بهره بيشتري ببريم.

× امير محبيان: اين جايزه حاوي اين پيام است كه اروپا تمايل دارد براي رسيدن به اهدافش فشار بيشتري در زمينه حقوق بشر به ايران وارد كند.

× احسان نراقي: اعطاي اين جايزه پيام محترمانه اي به دولت  و ملت ايران بود.

× آيت الله محمد موسوي بجنوردي: اعطاي جايزه به ايشان احتمالاً در مورد تخصص وي در حقوق كودك است و كتب خوبي در اين باره نوشته است.

× اعظم طالقاني: اين موفقيت مايه سرافرازي همه ايرانيان و خصوصاً طبقه زنان است.

× محسن رهامي: اين موضوع تشويقي براي ساير فعالان است و ضريب امنيتي آنها خصوصاً وكلايي را كه در عرصه هاي سياسي فعاليت مي كنند، بالا مي برد.

× عبدالله نوري: اعطاي جايزه صلح نوبل براي نخستين بار به يك زن مسلمان و بانوي تلاشگر ايراني كه همت خويش را صرف خدمت به جامعه بشري و دفاع از حقوق مظلومان نموده است زيبنده وجود خانم شيرين عبادي بوده و اجري شايسته و ماندگار در قبال سالها خدمت به حقوق انسانها و دفاع از آزادي آنها ميباشد.

× روزنامه گلوب اندميل: شيرين عبادي هفته گذشته موافقت كرد وكالت خانواده زهرا كاظمي را برعهده بگيرد.

× خاوير سولانا: شيرين عبادي زني خوش فكر و با لياقت براي منطقه و همه جهان است و تنها از زنان ايراني در مسائل فردي دفاع نميكند بلكه او در جدلهاي داخلي كه درباره حقوق بشر در ايران مطرح بود نيز مشاركت داشته است. من از شجاعت و تعهد اين زن بسيار شگفت زده شده ام.

× راديو امريكا: جورج بوش دريافت جايزه صلح نوبل را به شيرين عبادي تبريك گفت.

× عزت الله سحابي: چنين جايزه اي تاكنون به يك ايراني يا يك زن مسلمان تعلق نگرفته است و خوب بود آقاي رئيس جمهور در مقابل اين افتخار ملي واكنش نشان دهند.

× سيد محمد خاتمي: حادثه اي كه اتفاق افتاد خيلي مهم نبود و اساساً صلح نوبل خيلي مهم نيست. جوايز علمي و ادبي نوبل مهم است و به هر حال اميدواريم اين خانم بتواند در مسير منافع ايران و آنچه صلاح ملت مسلمان ايران است، استفاده كند.

× فريبرز رئيس دانا: اين سخن تنها سليقه شخصي آقاي خاتمي است به طور يقين اگر اين جايزه به ايشان داده مي شد، موضع ايشان متفاوت بود.

× محمد جواد اردشير لاريجاني: جايزه صلح نوبل در ميان روشنفكران دنيا اعتبار زيادي ندارد. من فكر ميكنم اختصاص اين جايزه به عبادي به خاطر سياسي كاريهاي زياد صورت گرفته است.

× حميدرضا ترقي: من هم در اين خصوص با نظر آقاي خاتمي رئيس جمهوري موافق هستم و معتقدم اين كار در عين اينكه يك حركت كاملاً سياسي است خيلي مورد مهمي هم نيست.

× سيدناصر قوامي: اعطاي جايزه صلح نوبل به يك شهروند ايراني نشانه اي بارز از تلاش خستگي ناپذير ملت ايران براي رسيدن به صلح و دموكراسي است.

× صادق زيباكلام: خانم عبادي با اعلام اين نكته كه من مسلمان هستم اعتبار جهاني خود را با جهان اسلام گره زده اند و مسلمانان نميتوانند به راحتي وي را حذف كنند.

× خبرنگار بي بي سي: رسانه هاي دولتي ايران از جمله راديو و تلويزيون كه از پايگاههاي مهم محافظه كاران تلقي ميشوند، حتي ساعتها پس از انتشار خبر اعطاي نوبل به خانم عبادي از انعكاس آن خودداري كردند.

× حاتم قادري: متاسفانه بعد تلخ قضيه اين است كه خانم عبادي در جامعه اي زندگي ميكنند كه فشارهاي زيادي متوجه ايشان و عده كثيري از روشنفكران و دگرانديشان ايراني است.

× محمدرضا خاتمي: من نيز به عنوان نائب رئيس مجلس انتخاب خانم عبادي را به وي تبريك ميگويم و تاكيد ميكنم جايزه نوبل از مهمترين و پرافتخارترين جوايز است.

× موسي قرباني: به نظر ميرسد اعطاي اين گونه جوايز در خدمت كشورهايي است كه منافع خاصي را دنبال ميكنند. بنابراين اين قبيل گامها را بر ميدارند و اين قبيل اشخاص را شايسته اين جوايز ميدانند.

× بهمن كشاورز: قدر و استعداد و كارآييهاي زنان ما هرگز آنچنان كه بايد شناخته نشده است و آنچه كه در عالم واقع و خارج ناظر آن هستيم، مويد اين نظر است.

× صالح نيكبخت: از سوي آقاجري و خانواده وي نيز دريافت جايزه را به خانم عبادي تبريك ميگويم.

× الهه كولايي: اين وكيل زن ايراني در زمينه دفاع از حقوق زنان، كودكان و تمام مردم ايران تلاش مستمري داشته است و به خصوص نقش وي در دفاع از حقوق شهروندان در قضيه حمله به كوي دانشگاه تهران از او چهره اي ساخت كه مورد توجه جهانيان قرار گيرد.

× حجت الاسلام حسني: شيرين عبادي در ايران داراي محكوميت كيفري بوده و از طرفداران درجه يك شاه بود و دنياي استكبار يك خانم ناقص العقل و محكوم كيفري را كه داراي تفكر سكولار و لائيك است را به عنوان حقوقدان معرفي و جايزه نوبل را به وي اعطا ميكند. اين آغاز يك بازي جديد است كه هم رئيس جمهور آمريكا و هم اسرائيل به وي تبريك ميگويند و متاسفانه برخي از مسئولين ما هم شتابزده به وي تبريك ميگويند.

اين تنها گوشه اي از بازتاب اين رويداد ملي بود  اكنون

قضاوت با شماست.

گزارش

× هواپيما از فرودگاه پاريس و بعد از بدرقه مسئولان فرودگاه و ايرانيان مقيم اين شهر، از زمين بلند شد. كاپيتان هواپيما اعلام ميدارد كه به افتخار خانم عبادي اين پرواز، پرواز صلح نام ميگيرد.

× در هواپيما علاوه بر خانم شيرين عبادي و ايرانيان مشتاق، ابوالفضل جليلي فيلمساز كشورمان نيز حضور دارد و از اهداي اين جايزه به خانم عبادي، ابراز خوشحالي ميكرد.

× از ساعتها پيش خيابانهاي منتهي به ميدان آزادي با ترافيك شديد روبرو شده است و بسياري از مردم، اتومبيلهاي خود را در گوشه اي رها كرده و با پاي پياده به سوي فرودگاه مهرآباد حركت ميكنند.

× زنان و مردان با شور و اشتياق خاصي  به  سوي  فرودگاه ميروند و جالب توجه اينكه زنان و دختران به صورت نمادين روسري سفيد بر سر كرده و مردان نيز پيراهن سفيد به تن كرده و گل سفيد به دست دارند.

× جوانان و بسياري از مردم در گوشه گوشه انبوه جمعيت، سرودهاي «اي ايران» و «يار دبستاني من» را يكصدا ترنم كرده و اتحاد خود را به رخ ميكشند.

× شعاري كه بيشتر توسط مردم تكرار ميشد، شعار «زنداني سياسي آزاد بايد گردد» ميباشد البته شعارهاي ديگري نيز چون «خاتمي خاتمي خجالت خجالت»، «خاتمي حيا كن اين ملت را رها كن»، «آزادي انديشه با خاتمي نميشه»، «خاتمي استعفا استعفا»، «رفراندوم رفراندوم اين است شعار مردم»، «درود بر عبادي»، «عبادي عبادي تو افتخار مايي»، «بانوي صلح ايران خوش آمدي به ايران» و «توپ تانك ..... ديگر اثر ندارد» سر داده شد (روز نامه جمهوري اسلامي)

× عده اي نيز با  در  دست  داشتن  پارچه  نوشته هايي  با مضامين «وقتي كه ميبيني دشمن براي تو كف ميزند بايد بفهمي كه توي دروازه خود گل زده اي، توبه كن»، «مرگ بر قلم بدست مزدور» و «در يافت جايزه اي كه به جيمي كارتر، ياسر عرفات، انور سادات، اسحاق رابين و هنري كسينجر اهدا شده را به شما تبريك ميگوئيم»، اعتراض خود را اعلام ميكردند.

× در ميان استقبال كنندگان، تعدادي از محكومان سياسي كه اخيراً از زندان آزاد شده اند، اعضاي انجمنهاي اسلامي دانشجويان برخي دانشگاههاي تهران و اعضاي برخي تشكلهاي غيردولتي ديده ميشد.

× عده اي از  دانشجويان  و  مردم  پلاكاردهايي  را  حمل ميكردند و بعضاً شعار ميدادند: «سوغاتي عبادي صلح دوستي آزادي»، «صلح دوستي رفراندوم اين است شعار مردم»، «پروانه پروانه جاي تو اينجا خالي است»، «افسانه نوروزي آزاد بايد گردد» و «الحاق بدون قيد و شرط به كنوانسيون رفع هرگونه تبعيض عليه زنان».      ( روزنامه ياس نو )

× بالاخره ساعت 9:10 دقيقه هواپيماي حامل برنده جايزه صلح نوبل بر زمين فرودگاهي نشست كه شايد اين براي بار دوم بود كه بعد از 12 بهمن سال 57، شاهد چنين جمعيتي بود.

× شيرين عبادي هنگامي كه نخستين گام خود را بر ايران زمين نهاد، پس از از بوسه به چهره و دستان مادر، با چشماني اشك آلود، احساسش را چنين ابراز كرد: احساس بچه اي را دارم كه برگشته به آغوش مادرش، قطره اي كه برگشته به دريا. اميدوارم  اين  جايزه، پيام صلح و دوستي و عشق مردم ايران به جهانيان باشد چرا كه مردم ايران صلح دوست هستند.

× اولين حلقه گل را زهرا اشراقي همسر محمدرضا خاتمي به شيرين عبادي هديه كرد. و سپس برخي ديگر از مسئولين و نمايندگان مجلس به وي تبريك گفتند.

× شيرين عبادي در محاصره حلقه حفاظتي به داخل سالن حجاج راهنمايي ميشود و در حالي كه ميگفت: «ميخواهم پيش مردم باشم مرا ببريد پيش مردم»، او را به دفتر سرپرست حجاج منتقل كرده و در بسته ميشود و اين در حالي است كه اتاق به شدت از سوي نيروهاي انتظامي محافظت ميشود و شيرين عبادي حدود يك ساعت در اين اتاق ميماند.

× عبادي به بالاي سكوي سخنراني هدايت ميشود. رئيس دانا مسئول برگزاري اين مراسم با بلندگوي دستي از مردم ميخواهد كه سكوت كنند. اما مردم شاخه هاي گل را به سوي سكو پرتاب ميكنند و شيرين عبادي نيز گلهاي جمع آوري شده را به سوي مردم پرتاب ميكند.

× شيرين عبادي اينگونه سخنانش را آغاز ميكند: اين جايزه از آن من نيست بلكه متعلق به ملت ايران است. اين جايزه به معناي آن است كه خواست مردم ايران براي تحقق حقوق بشر، دموكراسي و صلح به گوش جهان رسيده وجهان فهميده است كه ما مردم صلح جويي هستيم.

× عبادي بعد از اتمام سخنانش در ميان تشويق مردم از سكو پائين ميآيد و توسط محافظين به سوي اتومبيل بنز راهنمايي و سپس به طرف منزل خويش روانه ميشود. اما با يك پيكان به منزل خود ميرسد و نشان ميدهد كه اين جايزه هيچ تغييري در زندگي او به وجود نياورده است.

× خيابانهاي اطراف منزل شيرين عبادي نيز بي نصيب از ترافيك نبود. لذا خانم عبادي به علت ازدحام بيش از حد جمعيت در اطراف منزلش، ابتدا به منزل برادر خود رفت و پس از آن كه خيابان يوسف آباد آرامش خود را باز يافت به منزل آمد و مورد استقبال دوستداران خود قرار گرفت.

× شيرين عبادي در اولين مصاحبه مطبوعاتي خود در ايران چنين گفت: مردم ما حق خودشان را با منطق و در مواقعي با عشق و محبت بيان ميكنند. اعطاي اين جايزه به كسي كه خدمتگزار حقوق بشر بود به معناي قبول اين مفهوم است كه صلح از حقوق بشر ميگذرد. اين جايزه را به يك زن مسلمان شرقي داده اند و اين تائيدي بود بر مبارزات حق طلبانه و انسان مدارانه زنان مسلمان جهان، كه زنان مسلمان جهان خواهان بهبود وضعيت حقوقي خود هستند. من پيام صلح و دوستي ايرانيان را به جهان اعلام ميكنم. ما ملتي صلح طلب هستيم. ما از خشونت بيزاريم. ما ترور را محكوم ميكنيم. ما با ساير اديان در ستيز نيستيم و در زمينه داخلي آرزومندم هر چه زودتر، زندانيان مطبوعاتي و سياسي آزاد شوند. اجازه دهيد با همه فرزندان اين مرز و بوم، ايراني آباد و آزاد بسازيم.

× در آخرين لحظات چاپ نشريه با خبر شديم كه فعالان ملي ـ مذهبي، جمعي از دانشجويان دانشگاه صنعتي سهند تبريز، برخي از نمايندگان مجلس و اخيراً نيز هاشم آقاجري و حشمت الله طبرزدي با صدور نامه اي حمايت خود را از روزه سياسي 28 مهراعلام كرده اند. (شرق)

 

شماره 4 : 3 آبان 1382

 در كنار شما

پروانه بسيار است. مبادا چراغها از نفس بيافتند و خاطراتمان رنگ ببازد و حرفهاي من مي خواهد برهنه زير باران بايستد. گرمترين دلها را در آغاز سردترين ماههاي سال 82 براي شما گلچين مي كنيم و اميدواريم كه طبق شماره هاي قبلي ما را ياري كنيد تا روز به روز كيفيت نشريه به كمك شما بالا رود. طبق نظريات شما ما سعي ميكنيم نشريه مان را انعطاف بدهيم تا به حد ايده آل شما عزيزان نزديك گرديم و تفاوت ما هم آواييها شايد اين باشد كه در هر شماره تغييراتي را مشاهده كرديد و مورد استقبال نيز واقع شده است. صداي گرم شما هميشه پشتيبان ما خواهد بود. همچنين ايام ماه مبارك رمضان در پيش روي ميباشد كه پيشاپيش اين روزهاي مبارك را به شما عزيزان كه بهترين روزها براي ياري گرفتن از خدا و ماه انجام اعمال نيكوست را تبريك ميگوئيم./ لادن مباركي/

شماره 4 «هم آ‌وا» درحالي منتشر ميشود كه در طول هفته ‌هاي گذشته با رويدادهاي ملي گوناگوني روبرو بوديم كه شايد اهداي صلح نوبل به خانم شيرين عبادي يكي از اين رويدادها به شمار رود كه خوشبختانه به همت همكاران، «هم‌آوا» نيز با انتشار ويژه نامه اي به اين مناسبت، سهم كوچك خود در بزرگداشت اين رويداد را تا حد ممكن ادا كرد. البته استقبال گرم شما همراهان هميشگي از اين ويژه نامه ما را برآن داشت كه ويژه نامه اي را نيز به مناسبت ‌‌امضاي پروتكل الحاقي منتشر كنيم. ولي بررسيهاي بيشتر ما را به اين نتيجه رساند كه پروتكل الحاقي به ناحق تا به امروز سرنوشت ساز جلوه داده ميشد چون تا زماني كه ما به كشورهاي فرصت طلبي چون بريتانيا، فرانسه، آلمان و روسيه امتياز ميدهيم نبايد چنين جنجال سازيهايي كه امتيازگيري بيشتر را دنبال ميكنند برايمان عجيب جلوه كند. /سجادنيكنام/

 برگزاري اولين فوتبال بانوان در ورزشگاه آزادي

خديجه سپنجي، رئيس انجمن فوتبال بانوان گفت: مسابقه فوتبالي كه قرار بود در زمين چمن تختي بين دو تيم فوتبال پيكان و سايپا برگزار شود به دليل نامناسب بودن زمين چمن تختي و از طرفي به خاطر برگزار نشدن مسابقات ليگ برتر، با توافقات انجام شده با مدير مجموعه ورزشي آزادي، قرار شد دوم آبان در زمين چمن استاديوم آزادي برگزار شود. وي در مورد لباس فوتباليستها در اين بازي گفت: اگر از لحاظ امنيتي مشكل خاصي وجود نداشته باشد، بازيكنان با همان لباس مخصوص فوتبال در زمين حضور پيدا خواهند كرد.

 شرايط دريافت تسهيلات از بانك كشاورزي

× سقف تسهيلات ويژه فارغ التحصيلان كشاورزي چقدر است ؟ و اين مبلغ چگونه به فارغ التحصيلان پرداخت مي‌شود؟

ـ سقف تسهيلات ويژه فارغ التحصيلان كشاورزي دويست ميليون ريال مي‌باشد. تسهيلات پرداختي بسته به نوع طرح ارائه شده و به تناسب پيشرفت عمليات طرح با نظارت كارشناس بانك به مجري طرح پرداخت مي شود.

× اصولاً چه كساني مي توانند از اين نوع وام ها استفاده كنند؟

ـ كليه فارغ التحصيلان واجد شرايط مي‌توانند در صورت داشتن مجوز هاي لازم، طبق مقررات جاري بانك از انواع تسهيلات تكليفي و غير تكليفي بهره مند شوند. البته كليه فارغ التحصيلان كشاورزي بيكار كه بيش از 5 سال از زمان فارغ التحصيل شدن آنها نگذشته باشد ( بدون لحاظ كردن  مدت  خدمت سربازي ) مي توانند در صورت واجد شرايط بودن از تسهيلات فوق الاشاره استفاده نمايند.

×  نحوه باز پرداخت اين وام ها چگونه است؟

ـ تسهيلات مزبور از محل درآمد طرح و بسته به نوع طرح، اقساط بندي و بازپرداخت آن تعيين مي گردد.

× آيا تسهيلات بانك كشاورزي فقط به فارغ التحصيلان كشاورزي اعطاء مي‌شود؟

ـ تسهيلات اعطايي بانك كشاورزي خاص فارغ التحصيلان دانشگاهي نمي‌باشد. به بياني ديگر فارغ التحصيلان دانشگاهي خصوصاً فارغ التحصيلان كشاورزي ( از امتيازاتي كه در اين مورد منظور گرديده ) نيز مي توانند از تسهيلات اين بانك استفاده نمايند.

× آيا تا به حال كساني كه از تسهيلات بانك استفاده كردند، در اجراي طرحشان موفق بودند يا خير ؟ و آيا دولت يا بانك از فارغ التحصيلان حمايت مي‌كند يا فقط به دادن وام اكتفا مي كند و منتظر سر رسيد قسط ها مي ماند؟

ـ تعدادي از فارغ التحصيلان كشاورزي در استان آذربايجان غربي از تسهيلات ويژه فارغ التحصيلان كشاورزي بهره‌مند گرديده و در اجراي طرحشان موفق بوده‌اند و اما در پاسخ اين سوال كه «‌‌آيا بانك فقط به دادن وام اكتفا نموده و منتظر سر رسيد قسط ها مي ماند” به استحضار مي رساند همانطوري كه فوقاً نيز متذكر گرديد تسهيلات پرداختي با نظارت كارشناس بانك و باز پرداخت آن از محل درآمد طرح برآورد و پيش بيني مي گردد و هدف نهايي درست به نتيجه رسيدن و موفقيت طرح مد نظر مي‌باشد.

جهت كسب اطلاعات بيشتر، برگه راهنما را به همراه نشريه تهيه فرمائيد./ يداله رنجبر/

شماره 5 : 10 آبان 82

 در كنار شما

به توفيق خداوند جهاندار         زنم آتش به جان خصم غدار

خداوند جهان گر يار باشد       چه باكم باشد از اعداي بسيار

     به لطف ايزد يكتا و همت همكاران و صد البته حمايت صميمانه شما دوستان همراه ، شماره پنجم « هم آوا » نيز منتشر شد و اين در حالي است كه انتشار اين شماره ، با هفته‌نامه شدن « هم آوا » تقارن پيدا كرد و خوشبختانه از اين به بعد هر هفته ميهمان شما خواهيم بود تا در جهت رسيدن به آرزوي قلبي مان كه همانا رضايتمندي بيش از پيش شماست ، گام نهيم . در هفته اي كه پشت سر نهاديم ، خبر اعلام آمادگي آمريكا براي گفتگو با ايران خبري بود كه بيشتر جلب توجه مي‌كرد ، و البته پاسخ منفي ايران به آمريكا نيز در نوع خود قابل توجه بود . آمريكا در حالي آمادگي خود براي گفتگو با ايران را اعلام مي كرد كه يك هفته پيش ، سايه رقباي خود يعني انگليس ، آلمان و فرانسه را در خاك ايران نظاره كرده بود . رقبايي كه به ظاهر هدف متقاعد كردن ايران براي امضاي پروتكل الحاقي را دنبال مي كردند . اما آمريكا به خوبي مي دانست كه اين يك سفر معمولي نيست و بي‌شك رقبايش در اين سفر ، به دنبال امتيازگيري از ايران خواهند بود. لذا بهتر بود كه آمريكا نيز به نوعي خود را با رقبا شريك مي كرد و اين مهم ميسر نمي شد مگر با بروز اعلام آمادگي براي گفتگو با ايران . و براي حفظ شان آمريكا هم كه شده بود بايد محدوديت هايي در اين گفتگو اعمال مي شد . اما ايران كه سه دوست جديد يافته بود و از شكستن غرور آمريكا لذت مي برد ، با پاسخ منفي خود ، همه رشته هاي آمريكا را پنبه كرد . اما اين ظاهر اخباري بود كه در مقابل چشمانمان رژه مي رفتند و اين گذشت زمان است كه واقعيت  گفتگوهاي ايران با بريتانيا ، فرانسه ، آلمان و حتي آمريكا را روشن خواهد ساخت ./سجاد نيكنام/

 نيايش

پروردگارا ! اي يگانه معبودي كه سر درماندگيم را بر بالين لطف نهاده اي:

تو را با چشم نمي بينم، كه با دل احساس مي كنم زيرا چشم دل بينايي توست. چنان سائلي دست سوال به سويت دراز مي كنم، مي خوانمت كه نيازم در تنگناي قلب از دريچه زبان عيان گردد اگر چه مي دانم حتي گر لب نگشايم تو دانايي به دروغم كه «ا... عليم به ذات الصدور » . الهي ! مرواريد نمناك چشم را به گنبد نيلي رنگ درگاهت مي دوزم و ستايشت مي كنم در حد توان ناچيز خويش و نه در مقام شايستگي ازلي و ابديت.

تو را حمد مي گويم و مي دانم بر آن شنوايي كه  « سمع ا... لمن حمده » ، گواه آنست. ساحل گونه ها را چنان با موج اشك مي شويم كه زنگار قلبم پاك گردد . فرياد مي زنم فرياد « العفو » چنانكه عرق شرم بر جبينم بنشيند كه نزديكتر از تو كيست كه بر جبينم بنشيند كه بر شرمساريم رحم كند، يا ارحم الراحمين؟

الهي! پروردگارم! نظر لطف از تو دارم حال آنكه مي دانم « بر خالق كرم، كرم آموختن خطاست».

اي تو نوازشت از نوازشهاي مادر مهر انگيزتر و مهربانتر كه خود مهر را آفريده اي كه از تكرار عجز و نيازم خسته نشوي، بر من منت گذاردي، چون به توفيقت قدمي به سويت پيش نهادم قدمها به سويم نهادي. حال كه درمانده ام در قفس تن، كه زنجير دين دست و پاي جانم بسته، تن بيمارم درماني جز تو ندارد :

بار ديگر منت نه و اعضاي روحم آزاد گردان تا جان را از قفس به سوي تو برهانند. مرا از چنگال ديو پليد لهو دنيا پرستي نجات ده، كه منجيم تويي و بس. توفيق عشق نصيب اين دل كن و شفاي روحم عطا فرما كه اين پرنده زخمي را مرهمي جز ذكر تو نباشد كه چه نيكو فرموده اي : « الا بذكرا... تطمئن القلوب » .

دلا چنان زندگي كن كه اگر دره اي پيش پايت سبز شود پرنده ها به احترام تو برايت پل شوند./حديث جاپلقي/

 

Sites

gooya

Iraniandc

Yahoo

Google

Ask

isna

ilna

Taraneh

Musigi

Cinema

30nema

Film

Films

Photocinema

Photo

Khat

 Download

Karikator

Kartpostal

Kado